Szombat reggel első utam a kertészetbe vezetett, ahol sikerrel is jártam. Hazajött velem néhány sziklakertbe való növény, pár darab virágcserép és egy törpe is. Majd nagy munkába kezdtem és a szokásos itthoni főzés-mosás-takarítás mellett vasárnap délután el is készültem a kis szakállas új otthonával. Az alkotás minden percét imádtam, a végeredmény pedig teljes mértékben mesebeli lett. Bátran ajánlom mindenkinek, aki eddig gondolkodott egy ilyen tündérkert készítésén, hogy vágjon bele! Azt, már most ki merem jelenteni, hogy én is biztosan fogok még hasonlót alkotni.

Először is a törpének kellett egy házikó, hogy legyen hol laknia. Kapott hozzá asztalkát és kisszékeket, ahol ücsöröghet és naphosszat gyönyörködhet a kilátásban. Egyelőre úgy látom azonban, hogy jobban szeret a növények közt a földön heverészni.
Aztán a ház tetejére bagoly, a kertbe pedig egy béka is költözött.

Így készítettem:

Törni való cserepek:
1db jó nagy cserép az alapnak, én 31 cm átmérőjűt használtam
2db kisebb cserép

Ezeket kalapáccsal óvatosan összetörtem, úgy, hogy elfektettem és nem a tetejére csaptam, hanem a belsejének a földön fekvő részére. Érdemes előbb kisebb cserépen kipróbálni, hogyan is törik, én sem csináltam még ilyet azelőtt. Rongyot használtam, hogy az esetleges szilánkok ne repüljenek szét. Ha szerencsénk van, pont megfelelő darab törik ki a cserépből, nekem nem volt, így volt amit vissza kellett ragasztanom ragasztópisztollyal.

A törpeház virágcserépből készült, az ajtókat, ablakokat és a lábazatot akrilfestékkel festettem meg. Száradás után lakkoztam a festett részeket. A tetőt alufóliából megformáztam, egy réteg szalvétát dekupázsragasztóval ráragasztottam, majd barna színűre lefestettem. Ezután a tobozok pikkelyeit univerzális erős ragasztóval rögzítettem. Talán ez volt a legidőigényesebb és türelmet próbálóbb része az egésznek.

Az apróságok:

  • A békát és a baglyot kavicsra festettem szintén akrilfestékkel. A gombákat is, a száruk hurkapálca, amit ragasztópisztollyal ragasztottam a kavicsra.
  • A mini virágcserepet fehérre festettem, a felirat pedig transzfertechnikával került rá.
  • A kerti bútorok és a létra bambusz evőeszköz alátétből készült, ragasztópisztollyal.
  • A madárodú parafadugó, hurkapálca és bambusz evőeszköz alátétből, majd akrilfestékkel festettem.

Legvégül, amikor az apróságok elkészültek a cserepek pedig összetörtek, jöhetett az összeállítás. Legalulra cserép alátét került, majd feltöltöttem virágfölddel, ezután már csak a növényeket kellett a helyükre ültetni és a kiegészítőket a törpével együtt elrendezni.

Szerintem tetszik neki az új otthona! Nektek is?

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam