Régóta szerettem volna horgolni egy kendőt vagy sálat, de mindig csak halasztgattam. Aztán kitaláltam, hogy barátnőm születésnapjára készítek egyet ajándékba.
Azt sem tudtam melyik végén kezdjem, milyen fonalhoz milyen minta lenne ideális. Először is elmentem fonalat venni, beszereztem 2 gombóc Lana Gatto Martinica 50g-os, 100% pamut fonalat, szép kék átmenetes színben. Mint később kiderült ez kevésnek bizonyult, igen ám, csak, hogy sikerült egy kifutó fonalat választanom, nagy mázlimra az utolsó 2 gombolyagot még meg tudtam kaparintani az üzletből. Nem is tudom mihez kezdtem volna, egy félig kész kendővel fonal nélkül. Nagy szerencsém volt, legközelebb erre jobban figyelni fogok. Majd a neten fellelhető ezernyi féle közül kiválasztottam az Erigeneia fantázianevű kendőt.

A rajzos, jól olvasható ingyenes minta innen letölthető: http://www.ravelry.com/patterns/library/erigeneia

Könnyű volt horgolni, jól haladtam vele és csak egyszer kellett visszabontanom, szerencsére még egy, az elején lévő rövidebb sort, mert valahol elszámoltam magam. A fonal vásárlásától számítva 2,5 hét alatt el is készült, 3-as horgolótűt használtam.

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam