Szeretek horgolni. Nem kell hozzá más csak egy gombolyag fonal, egy horgolótű, a minta és egy kényelmes kanapé. Meg persze rengeteg idő.
Csak egy problémám van mindössze: túl sok a szép fonal és túl sok minta van ami tetszik. Viszont a világon nincs ennyi idő, hogy mind elkészítsem, de azért lelkesen próbálkozom.

Azért is szeretem, mert tényleg nem kell hozzá sok minden. Ha bármi mást akarok csinálni, abból mindig nagy felfordulás van. Elő kell szedni a sok kreatív holmit, attól függ mihez mi kell, az asztalt le kell takarni, a dobozokat fel kell túrni. Néha már el is felejtkezem egy-két dologról, hogy jé nekem ilyenem is van. A horgoláshoz nincs szükség ilyen előkészületekre. Számomra ez is ugyanolyan kikapcsolódás mint az olvasás vagy a festés vagy bármilyen más kreatív alkotás. Könnyű belemerülni és megfeledkezni a körülöttem lévő világról.

Szóval ezt a kendőt készítettem legutóbb, 1 gombolyag Ravinala Plassard fonalból, 3-as tűvel. Szerettem volna, ha még egy mintaegység kijön belőle, hogy kicsit nagyobb legyen, de arra már nem volt elég. Nagyon kíváncsi voltam, amikor elkezdtem, hogy milyen lesz a színátmenet, hogyan fog mutatni. Szerintem szép lett, nekem nagyon tetszik. Először kicsit tartottam, hogy a kagyló mintákat a relief pálcákkal nehézkes lesz horgolni. Felesleges volt, az utolsó mintaegységet szerintem már fejből is meg tudtam volna csinálni.

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam!