A Facebook-on található egyik kreatív csoportba belépve találkoztam először ezekkel a jópofa kis sablonokkal, amik igazából kivágókések. Nekem nagyon megtetszettek és el is terveztem, hogy nekem is kell ilyen, azonnal rendelek és Karácsonyra majd ezekkel készítem a képeslapokat. Nagyon vártam, hogy megérkezzenek, amikor a kezemben volt a csomag és kibontottam csak akkor döbbentem rá, hogy valami nagyon, de nagyon nem stimmel. Ezzel bizony én aztán nem fogok kivágni semmit. Legalábbis kézi erővel biztosan nem. Azonnal elkezdtem keresgélni, utánaolvasni, majd döbbentem fogtam a fejem, hogy milyen ügyes voltam. A kivágókésekkel magában semmire sem megyek, kell hozzá a vágógép! Nos, a második pofon akkor ért amikor megláttam az árát. Csalódott voltam, de csak nevettem magamon, hogy ezt, hogy tudtam így összehozni. Majd teltek-múltak a napok én meg csak rágtam magam, hogy kell vagy nem kell, megvegyem vagy ne. Ezt a vívódást sikerült egy hónapig húznom, végül a családom bátorítására belevágtam és beszereztem életem első Sizzix vágógépét! Azt hiszem örök szerelem lesz! 🙂

Ezek a kis fenyőfák, képeslapok és díszek az első ilyen műveim.

 

Fenyőfák

Vékonyabb hurkapálcákat zöldre, a kis cserepeket fehér és bordó színre festettem. Ez utóbbiakat végül átkentem arany és ezüst viaszpasztával is és ráragasztottam a kis fa gombokat.

A cserepekbe tejföl sűrűségűre kevert sima modellgipszet öntöttem, közepébe hurkapálcát szúrtam, később ebbe a lyukba ragasztottam bele a kész fa törzsét. Így stabilan megáll, nem dől el, nem billeg.

Az előzőleg zöld fotókartonból kivágott fenyő alkatrészeket méret szerint sorban felhúztam a hurkapálcára, melynek mindkét végén maradt egy kis ráhagyás. A tetejére csillámos kartonból kivágott csillagokat ragasztottam.

Ez lett a végeredmény:

 

Képeslapok

Fotókartonból illetve színes fénymásolópapírból készültek, a feliratok transzfertechnikával kerültek a lapokra.

 

Díszek

Szintén fotó- valamint csillámos karton felhasználásával készültek.

 

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam