Amikor elhatároztam, hogy elkészítem ezt a csodás karácsonyi dekorációt, az első probléma az volt, amibe ütköztem, hogy nagyon nehezen sikerült beszerezni a por vagy apró szemcsés állagú, szórható műhavat. Több üzletben is jártam, mire kaptam.

Miután kezemben tartottam, jöhetett a többi hozzávaló összeszedése:

borospohár
toboz vagy apró figura ami belefér a pohárba
szórható műhó
dekorgumi vagy karton a pohár aljára
hópaszta
szalag vagy kész kis masni
egyéb apró díszek
ragasztópisztoly és/vagy erős hobbiragasztó
dekupázsragasztó
mécses vagy kisebb gyertya

A dekorgumin körberajzoltam a borospohár száját, majd kivágtam a korongokat. A korongokra ráragasztottam a tobozt és az angyalkát. A tobozt részeit előzőleg bekentem dekupázsragasztóval majd a műhóval megszórtam, így olyan hatású mintha épp most esett volna rá a hó. Ez a hatás fehér akrilfestékkel is elérhető. A pohárba beleszórtam a műhavat. Miután biztosan megszáradt a korongra felragasztott toboz, jöhetett a pohár szájára illesztése. Ez a művelet nekem ragasztópisztollyal nem sikerült, nem tudtam olyan gyorsan kenni, hogy mire a végére értem az elején ne kezdjen a ragasztóanyag megkeményedni. Mivel ebből kifolyólag siettem, nem jutott mindenhová ragasztó rendesen, és mikor fejjel lefelé állítottam a poharat a műhó kiszóródott az apró réseken. Nem is lett szép ez a ragasztás. Szerencsére száradás után sikerült óvatosan leszedni a ragasztót és a korongot is a pohárról, így kezdhettem más megoldás után nézni. Univerzális erősragasztó mellett döntöttem. Ez nem köt azonnal, van idő mindenhol egyenletesen eloszlatni. Működni látszott a dolog, már csak a ragasztóm sárgás színét kellett valahogyan láthatatlanná tennem. Ezt a pohár szájához -ahová a dekorgumit ragasztottam- felvitt hópasztával tüntettem el. Sikerélmény volt a javából, sikerült a ragasztás, a műhó nem pergett sehol ki az illesztéseken keresztül. Ezután a pohár szárára az ujjammal felvittem a hópasztát, egyenletesen eloszlatva, elég volt egy vékony réteg is. Került belőle a fejjel lefelé állított pohár talpára is, ahová később majd a mécses kerül. Szép keretet ad köréje.

Már csak pár apró simítás volt hátra a befejezésig, a korábban elkészített apró masnit és a díszt ragasztópisztollyal a helyére rögzítettem.

Íme a végeredmény:

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam!