Porosodott idehaza a spájzban pár darab régi kaspó. Egy szép napon előszedtem őket, hogy némi ráncfelvarrás után újra használatba kerüljenek.

Egy kis csiszolással kezdtem, hogy jobban tapadjon a festék. Majd Pentart Dekor Paint Soft fekete színű dekorfestékkel lekentem, ahol nem fedett jól elsőre, jöhetett a második réteg. Száradás után szintén a  Dekor Paint Soft festékcsalád törtfehér árnyalatát vittem fel az előzőleg feketére festett kaspókra. Itt is, ahol szükséges volt több rétegben. Vártam kb. 1 napot, hogy alaposan megszáradjanak. Csiszolópapírral óvatosan nekiestem a felső törtfehér rétegnek, amíg el nem kezdett előbukkanni itt-ott az alatta lévő fekete. Szép lassan elértem a kívánt kopottas hatást. Szerencsére ez a festék nagyon könnyen csiszolható. E művelet után portalanítottam majd szintén Pentart matt lakkal egy rétegben lekentem a kaspókat, utána 1 napig újra száradni hagytam őket.

Dekorálásukhoz transzfer technikát választottam, mégpedig az oldatos verziót. Ami szépen működött is. Pentart  transzfer oldatot használtam.

Folyamatosan bővülő Pinterest transzfer mintagyűjteményem itt található.

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam!