Legutóbbi művem, a világítótorony készítése közben, már tudtam mi lesz a következő, tündérkertbe való építményem. Egy szélmalom! Ma elkészültem vele és a helyére is került. Természetesen a fejemben ismét megvan a folytatás, következő írásom arról fog majd szólni.

Első lépésként beszereztem 3 db megfelelő méretű virágcserepet és egy alátétet. Aztán azt kellett kitalálnom, hogyan fognak forogni a lapátok és miből is legyenek.

Következő félelmem a cserép átfúrása volt, de egy önmetsző csavarral simán ment, egyszerűen csak betekertem oda, ahová a lyukat szerettem volna. Jó, nem mondom kellett hozzá némi nyers erő is! 🙂

A szerszámos ládából kerítettem egy megfelelő méretű csavart, 2db anyát és 2db alátétet. Kellett még valami, amire a lapátokat rögzíthettem és szabadon tudott forogni a csavaron. Találtam is egy kis gumialátét félét, ami igazából úgy nézett ki, mint egy kisautó kereke, lehet az is, kitudja, de a célnak megfelelt.

A műszaki rész megoldása után kezdődhetett a lapátok elkészítése. Hurkapálcát, bambusz tányéralátétet és ragasztópisztolyt használtam hozzá. Elégedett voltam az eredménnyel, jobban sikerült, mint azt vártam és nagy örömömre forgott is.

Szintén az előzőleg felsorolt anyagokkal nekiláttam az ablakok, ajtók, a feljáró és a létra elkészítéséhez. Szerettem volna, hogy kicsit sötétebb színűek legyenek, mint a lazúrral kezelt fa. Ilyesmi viszont nem volt itthon, ezért nagyon felvizezett barna akrilfestékkel átkentem a már előzőleg összeragasztott elemeket, beleértve a lapátokat is. Meg is kaptam a kívánt hatást.

Ezután jöhetett a cserepek festése Pentart akrilfestékekkel. Amint ezzel megvoltam a ragasztópisztollyal végleges helyére rögzítettem az előzőleg elkészített kis elemeket. Az egész építményt egy az alsó cserépnél nagyobb, szintén cserép alátétre helyeztem, úgy hogy azt fejjel lefelé fordítottam, így a kertben a malom nem közvetlenül a földön lesz. Legvégül szintetikus lakkal 2 rétegben lefújtam.

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam