Nem is gondoltam volna, hogy ez lesz az a valami, ami még az én végtelennek hitt birkatürelmemet is próbára teszi. Jelenleg a soha többet látni sem akarom kategóriába tartozik nálam. Csak az a baj, hogy van még egy pár ami tetszik és ott motoszkál, hogy rendeljem meg és rakjam össze. Egyelőre próbálok ellenállni, de minek is?

A 3D fém kirakónak, amit 3D metal puzzle néven lehet megtalálni a neten.

Az egyik kreatív csoportban találkoztam vele először. Megtetszett, láttam, hogy vannak tankok is, megrendeltem hát őket, hogy majd meglepek vele egy számomra kedves embert. Persze én úgy gondoltam, hogy majd ő össze is rakja. Nos, nem így lett. Megnyertem ezt a feladatot, amit éppen nem bántam, mert szívesen pepecselek ilyesmivel is. Az volt a terv, hogy majd szépen összerakom mindet egyszerre. Ez sem így lett, örültem, hogy az egyiket sikerült, a fél nap ráment. Meg az idegrendszerem. Kellett is legalább 1 hét a regenerálódásra, hogy a következőhöz hozzá tudjak kezdeni. . Ránézésre nem tűnik olyan vészesnek, pedig az. Ki merem jelenteni. Mindjárt leírom miért.

 

Először is nélkülözhetetlen az összerakáshoz egy csipesz, kis méretű kúpos és lapos fogó is jó szolgálatot tesz. Kell még valami csipőfogó vagy olyan kisolló, amit nem sajnálunk, amivel a mintaivről le lehet vágni az elemeket. Mert kitörni, kipattintani nem lehet, legalábbis nekem nem sikerült. Kell türelem, mégpedig elképzelhetetlenül sok! Parányi darabkákat kell meghajlítani, egymáshoz illeszteni, rögzíteni. Ragasztó nem szükséges, az egyes kicsike elemek még apróbb fülekkel kapcsolódnak egymáshoz. Legnehezebb dolgom a lánctalpakkal volt. Az egy dolog, hogy ilyen pepecselős az összerakás, de az, hogy az útmutatón es a fém lapon nem minden esetben voltak egyformák a számozások, vagy az összerakás sorrendje sem volt jól feltüntetve, ez extra nehezítésnek számított pedig en nem kértem ilyesmit komolyan mondom.

Lehet ez nem éppen kreatív alkotás, mert egy előre megadott dolgot kell összerakni. Viszont annál több kézügyességet és türelmet igényel, mert tényleg nagyon apró elemekből áll össze. Mivel olyan sok időm ráment, úgy gondoltam már egy blogbejegyzést megér. Ez az oka, hogy ezt most elolvashattátok. Nem szeretném senki kedvét elvenni az efféle kirakóktól, lehet ha mást választok, nem tankot, azzal könnyebb dolgom lett volna. Nem tudom, lehet kipróbálok még mást is, ahogy fentebb is írtam. Természetesen ha így lesz, arról beszámolok majd.

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam