E hosszú tél folyamán sok-sok ötlet gyűlt a fejemben, hogy mit is fogok majd csinálni a kertben, ha végre kitavaszodik. Az egyik megvalósítandó ezek közül egy saját világítótorony volt. Most, hogy az áprilisi tél is elvonult és végre az egyéb dolgok mellett jutott idő az alkotásra, ezen a napsütéses és madárcsicsergéses hétvégén elkészültem vele.

Most már nekem is van saját világítótornyom!

Így készült:

Beszereztem pár megfelelő méretű virágcserepet.
Egy napelemes kerti szolárlámpát, azt a fajtát, amit földbe lehet leszúrni. Valamint, egy csomag levegőn száradó Fimo gyurmát.

A gyurmából készült az ajtó, az ablakok és néhány tégla dekoráció. Ezeket még száradás előtt felragasztottam a cserepekre végső helyükre. Ezután vagy jó két hétig nem tudtam ezzel foglalatoskodni, egészen mostanáig váratott magára, hogy befejezzem. Egy biztos, így teljesen megszáradtak a gyurmából készült elemek.

Jöhetett a festés. Pentart akrilfestékeket használtam, ahol szükséges volt több rétegben. Ismét hagytam neki 1 nap száradási időt.

Összeillesztettem a cserepeket, ragasztópisztollyal ahol szükség volt egymáshoz rögzítettem őket, ahogyan a tetejére a szolárlámpát is. Legvégül lakkoztam 2 rétegben, hogy időtálló legyen. Ezután helyére rendezgettem, kavicsokkal, kagylókkal apró virágcserepekkel ékesítettem a körülötte lévő kis területet.

Imádom a végeredményt, lehet elfogult vagyok, de nekem nagyon tetszik. Régóta nézegettem már a szebbnél szebb kis tündérkerteket és most elkészült a sajátom első eleme. Látom szemeim előtt a kis manókat, koboldokat, tündéreket, törpéket és egyéb mesebeli lényeket amint birtokba veszik építményemet. Alig várom, hogy beszámolhassak a folytatásról.
Izgatottan vártam az estét, hogy lássam, hogy mutat a művem, amikor sötétedés után felkapcsol a kis lámpás a tetején.

A maradék gyurmából virágcserépbe szúrható mesebeli gombácskákat készítettem. Hurkapálcára tűztem, megformáztam, gondolkodtam rajta, hogy meghagyom natúr színűnek, de végül a festés mellett döntöttem, lakkot is kapott.

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam!