Ezek az apróságok egy kedves kolléganőm esküvőjére készültek. Megalkotásuk örömteli és inspiráló volt. Minden alkalommal, amikor egyeztettünk, mi milyen legyen ezernyi másik ötlet jutott eszembe. Ha több idő állt volna rendelkezésre, biztos, hogy nem csak ezeket készítettem volna el. Nagyszerű érzés, hogy munkáimmal örömet okozhattam.

Hahstag feliratos tábla

Úgy képzeltem el, hogy beszerzek egy A4-es méretű képkeretet, amit ki lehet támasztani. Végül képkeret + tányértartó kombináció lett a megoldás, mivel amit eredetileg szerettem volna, azt nem kaptam. Ezen meg sem lepődöm már.

Csiszolás és alapozás után a keretet fehérre, az állványt metál rózsaarany színűre festettem Pentart akrilfestékekkel 2 rétegben. Ezután vízbázisú matt lakkal kentem le.

Már csak azt kellett kitalálnom mivel díszítsem. Selyemvirágok mellett döntöttem, némi csipkével megfűszerezve. A virágokat is én készítettem. Különböző méretű korongokat vágtam ki az anyagból, majd gyertyával óvatosan körbeégettem a széleit. Ahogy a selymet megkapja a gyertya lángja összehúzódik, domború formát kap. A szirmokat egymáshoz és a gyöngyöket a virágok közepére varrással rögzítettem.

Ezután fogtam egy jókora darab csipkecsíkot, amit beférceltem, majd elkezdtem rendezgetni, hogy hogy is legyen a végső helye a virágokkal együtt a kereten. Ragasztópisztollyal rögzítettem, amint megtaláltam a nekem tetsző verziót.

A két szívecskét házi porcelángyurmából készítettem még korábban, amikor a hűtőmágneseket is. Mert 1-2 szívecske sosem árt, ha van a háznál, majd jó lesz valamire. Most ide tökéletesen megfeleltek. Ahogy a keretet tartó állványt, ezeket is rózsaarany színűre festettem. A felirat törtfehér fotókartonra került oldatos transzfertechnikával.


Készült még egy útbaigazító és egy üdvözlőtábla is.
Itt csak a ráfestett felirat az én művem, a faanyagot hozzá készen kaptam illetve vettem. Indigó segítségével átrajzoltam a feliratot a fára, majd fehér akrilfestékkel óvatosan kifestettem.

 

Kaptam képeket is. Így mutattak élőben, jó érzés viszont látni.
Szeretném megosztani veletek is!

Fotók: Józsa Tamás Stúdió

 

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam