Lassan itt a tökfaragás ideje. Azonban ha nincs hozzá kedved, vagy nem jut rá idő papírból is készíthetsz lámpásokat Halloweenre.

Amire szükség van hozzá:
Fekete kartonpapír
Fehér ceruza
Olló, sniccer, szike, vonalzó
Sütőpapír
Ragasztó
Led mécses

Első lépésként a megfelelő méretben kinyomtatott mintát kivágtam és fehér ceruzával átrajzoltam a kartonra. Majd a kartonra rajzolt mintát is óvatosan kivagdostam a szikével. Ez eléggé aprólékos és időigényes munka, odafigyelést igényel. Ezután vonalzó mentén a sniccerrel megkarcoltam azokat a részeket, ahol a lámpás formára lesz hajtogatva, de csak éppen hogy, mert könnyen el lehet vágni így a papírt. A méretre vágott sütőpapírt a lámpások belső oldalára ragasztottam. Meghajtogattam, majd az összeillesztésekhez meghagyott fülek segítségével összeragasztottam az oldalakat. Ennyi az egész!

Ennek a házikónak a sablonja innen letölthető. Bőven elég az egyik oldalon kivágni az ajtókat, ablakokat.

 

A másik házikóhoz pedig részben ezt a sablont használtam, de a ház formája saját rajz. Az apróbb részleteket le is hagytam, mert nem tudtam volna szépen kivágni.  Ezzel a módszerrel bármilyen formájú, mintájú és méretű lámpás készíthető, csak olyan mintát kell választani, amit szépen ki is lehet vágni.

 

Így néz ki minden oldala megvilágítva:

 

A papír töklámpás formáját megrajzoltam egy előzőleg készített papír sablon segítségével, hogy mindkét oldala egyforma legyen, majd innen választottam neki szemet és szájat.

 

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam