Az alábbi receptet próbáltam ki, mely nekem tökéletesen bevált. Elkészítése egyszerű, a hozzávalókat összekevertem egy edényben, majd egyfolytában kavargatva kis lángon sűrű, gyurma állagúra főztem. Ezután frissen tartó fóliába csomagolva megvártam amíg kihűl. Amikor már langyos vagy hideg tapintásúnak éreztem, alaposan átgyúrtam. Szódabikarbónával megszórt táblán kinyújtottam és különböző sütemény szaggatókkal formáztam. Innentől kezdve ennek az anyagnak az ember fantáziájára van bízva a díszítése. Akár szép csipketerítővel, levelekkel, stencillel és egyéb tárgyakkal lenyomatot is készíthetünk bele. Javaslom ezután szaggatni, mert fordított sorrendben nem biztos, hogy megtartja előzőleg kialakított formáját. Az elkészült darabokat kartonpapíron szárogattam, szerintem így gyorsabban kiszárad, jobban szellőzik alulról,  mint műanyag tálcán.

A recept:
2 bögre szódabikarbóna
1 bögre kukoricakeményítő
1 és 1/4-ed bögre hideg víz

Száradás után festhető akrilfestékkel, lekenhető viaszpasztával vagy akár a két előbbi kombinációja is alkalmazható. Festés nélkül, fehéren is szépen mutat, enyhén csillogó hatása miatt.

Ezek a 2 évvel ezelőtt készült darabok még most is jól tartják magukat. Réz és arany viaszpasztával valamint vörös akrilfestékkel.

Ezek pedig a friss darabok:

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam