Az egész úgy kezdődött, hogy születésnapi ajándékon törtem a fejem. Aztán egyszer csak kipattant az ötlet, hogy mi lenne, ha horgolnék egy torát. Egy ugyanolyan tortát, amilyen az igazi is lesz majd. Azt gondoltam, hogy ez egy szép, maradandó, teljesen személyes meglepetés lenne. Tudtam, hogy a Sugar! Shop-ból lesz rendelve, csak azt kellett kiderítenem, nem túl feltűnően, hogy melyik. Miután megkaparintottam az információt neki is láthattam a Pöttyös kán-kán nevű tortacsoda horgolt másának a megvalósításához.

Hozzávalók:
2 gombolyag Schachenmayr Bravo Originals rózsaszín fonal
4mm-es horgolótű
fekete csipke
rózsaszín szaténszalag
rózsaszín és fekete tollak
tömőanyag

A torta alapja a Crochet Cake Sachets oldalon található leírás alapján készült. Rendkívül egyszerű, könnyű és haladós minta, a sorok végén szemjelölőt használtam, hogy tudjam, hol is tartok. Egészen meglepődtem, hogy milyen gyorsan elkészültem vele, arra számítottam, hogy több időbe telik majd.

Ezután jöhettek a pöttyök: magic ringbe 10db egyráhajtásos pálcát horgoltam, kúszószemmel zártam körré, 48db kellett belőle. Elrendeztem őket, gombostűvel rögzítettem, majd egyesével felvarrtam az alapra.

Helyére került a csipke és a szaténszalag, ezeket is apró szinte láthatatlan öltésekkel varrtam fel, a masnit is, amit egy fésű segítségével formáztam megfelelő alakúra.

Csak ezután kezdtem el összehorgolni a torta tetejét az aljával, mikor már csak kis rés maradt, kitömtem és formáztam majd folytattam, amíg körbe nem értem.

Legvégül a tollakat az univerzális ragasztóba mártott végükkel a horgolt öltések közé szúrtam a torta közepére. Ez bizonyult a legjobb tartós megoldásnak.

Az így elkészült ajándéknak szerettem volna egyedi csomagolást is. Rózsaszín kartont vásároltam, dobozzá hajtogattam, ragasztottam, szintén fekete csipkével és rózsaszín szalaggal díszítettem.

Ha tetszett a bejegyzés és kíváncsi vagy a következőre, kövess Facebook-on is: Ötletszikra – A kreatív oldalam!